9 май- Денят на Европа

12/05/2013 19:06

На този ден през 1950 г. е била направена първата стъпка към създаване на Европейския съюз. Ние празнувахме с приятели от нашия град и Европа на централния площад в града.Включихме се в реализирането на кампанията "ВЗЕМИ МЕ, ЗАСАДИ МЕ, ДОНЕСИ МЕ НА 9 МАЙ И МЕ ПОДАРИ", организирана от Център Европа Директно Враца.

Децата изрисуваха три саксии, посадиха цветя и се включиха в подреждането на ПОДВИЖНА ЦВЕТНА ГРАДИНА. Дарението на цвете за приятелите на училището беше най-вълнуващата и красива част от празника. С благодарност и много обич подарихме нашите саксии с послания на:приятели.

Децата от нашето училище пяха, танцуваха и се веселиха на сцената.  С радост споделиха с всички малки и големи гости на празника научените думи на шест европейски езици. Голям интерес предизвикаха изработените от нас многоезични постери за членовете на нашето семейство, цветовете, основни храни и поздравите на партньорските езици.

 

Много ни зарадва цветето на приятелство от ЦДГ ”Дъга” и книгите за Европа, които получихме от организаторите на празника. Най-любознателните малки ученици започнаха да четат още на площада. Подготвихме и изпратихме писмо на приятели от Испания, в същия ден те са пуснали своето писмо за нас .